Partimizin Ankara’da düzenlediği Aday Tanıtım Programı'na katılan Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, “İçi yanan insanların, daha güçlü bir şekilde bu seçimlerden çıkması için daha fazla çalışmamız daha büyük bir ciddiyetle bu işe sarılmamız ve inşallah topladığımız güç ile adaleti gerçekleştirme hedefimize bir adım daha yaklaşmamız gerekiyor” diyerek 5’i büyükşehir 27 il ve bazı ilçelerin belediye başkan adayını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin dört bir yanında seçim hazırlıklarını sürdüren partimiz HÜDA PAR, YSK’nın belirlediği 20 Şubat tarihine kısa bir zaman kala neredeyse tüm Türkiye’deki adaylarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Partimiz HÜDA PAR, farklı bölgelerdeki illerde adaylarını açıklamaya devam ederken Ankara’da bulunan Mamak Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde son aday tanıtım programı düzenleyerek 5 büyükşehir, 22 İl ve 58 ilçe olmak üzere toplam 85 Belediye başkan adayımızı daha açıkladı.

Düzenlediğimiz aday tanıtım programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerine, Gazze’de yaşanan soykırım ve katliamlar ve İslam ümmetinin sessizliğini dile getirerek başladı.

Siyonist işgal çetesinin Gazze’de uyguladığı soykırımın tüm dünyanın gündeminde olduğunu fakat maalesef Türkiye’nin gündeminde yerel seçimlerin yer edindiğini belirten Yapıcıoğlu, “Hâlbuki 7 Ekim’den sonra katliamın vardığı boyut şu anda belki en vahşi raddesinde, insani kriz en üst seviyede ve sadece bombalarla değil artık insanlar açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölmeye başladılar. Daha önce 400 kilometre kareye yakın bir alanda 2,5 milyona yakın kardeşimiz sıkışmış ve orada zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışırken şu anda neredeyse tamamen harap olmuş Gazze’nin insanlarının yarısından fazlası küçücük bir alana Refah kentine sıkışmış durumda.  Ve orada yeniden üzerlerine bombalar yağmaya, katliamlar, soykırımlar işlenmeye devam ediyor. Şu 132 günde yaralı ve şehit olan kardeşlerimizin sayısı yüz bini aştı. Enkaz altında halen kaç kişinin olduğu bilinmiyor. İnsani kriz gittikçe ağırlaşıyor. Ve küresel sistem siyonizmin yanında, siyonizmin lehine işliyor.” dedi.

“Zalimler tek saf halinde siyonizmin arkasını kolluyor ona destek oluyor. Peki ya biz İslam ümmeti neredeyiz?”

Enfal suresi 73. Ayette yer alan “..İnkar edenler birbirlerinin velisidirler…” ifadelerini hatırlatan Yapıcıoğlu sözlerine “Onlar birbirlerine arka çıkıyorlar. Zalimler tek saf halinde siyonizmin arkasını kolluyor ona destek oluyor. Mühimmatı bittiğinde mühimmat gönderiyor, maddi destek sağlıyor, bütün ihtiyaçlarını gönderiyor. Peki, biz neredeyiz? Biz Müslümanlar, biz İslam ümmeti neredeyiz? 132 gündür oradaki Mücahitler direniyor. Yerin altı halen sağlam, halen siyonist işgalciye sert darbeler vurmaya devam edebiliyorlar. Ama yerin üstündeki savunmasız kadınlar, küçücük çocuklar, beli bükülmüş ihtiyarlar, bir yudum suya bir lokma ekmeğe muhtaç iken her gün ümmete seslenip onlardan yardım isterlerken İslam ümmeti hala Filistin-Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan kardeşlerine ihtiyaç duydukları suyu, gıdayı, enerjiyi, ilacı, hasılı kelam onlara gitmesi gereken malzemeyi göndermek için siyonistten medet umuyor ondan yeşil ışık yakmasını bekliyor. Halimiz bu.” diyerek devam etti.

Yapıcıoğlu, “Aksa tufanından sonra siyonizmin 3 hedefi vardı. Birisi, direnişi tamamen etkisiz hale getirmekti. Bir diğeri, Filistinli mücahitlerin elindeki siyonist esirleri kurtarmaktı. Üçüncüsü ise Gazze'yi tamamen insansızlaştırmak orayı tamamen boşaltmaktı. İlk ikisini gerçekleştiremedi. Aslında üçüncüsünü de gerçekleştiremedi ama halen öyle bir ümidi var. Evet, siyonizm bugün direnişi tamamen etkisiz kılmak ya da onları askeri yöntemlerle mağlup etme konusundaki ümidini yitirmiştir. Evet, siyonizm bugün esirlerini güç kullanarak kurtaramayacağını anlamıştır. Ama halen daha ‘Gazze’nin tamamen boşaltılması hedefini gerçekleştirebilir miyim?’ diye hesaplar yapmaktadır.” dedi.

“Elinde imkân ve güç olanların maalesef ya hisleri yok ya da cesaretleri yok”

Siyonistlerin İslam ümmetinden kendilerine gönderilen yardımlarla ümitlerini diri tuttuklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Eğer bizler vazifemizi layıkıyla yerine getiremezsek, eğer bizler oradaki kardeşlerimizin ihtiyaç duydukları malzemeleri onlara gönderemezsek korkarım ki İslam ümmetinin yardımıyla belki bu amaçlarına ulaşma konusundaki ümitleri diri kalmaya, taze kalmaya devam edecektir. Hâsılı kelam oradaki kardeşlerimiz, oradaki Mücahitler bütün imkânsızlıklarına rağmen direndiler. Ve onların dışındaki bizler İslam ümmeti olarak sınıfta kaldık. Onlar (şehit olanları dahi) kazandılar. Bizler kaybettik. İçi yananların elinde güç ve imkân yok. Elinde imkân ve güç olanların da maalesef ya hisleri yok ya da cesaretleri yok. Ama bütün bu olumsuzluklara, bütün bu ağır şartlara rağmen inşallah bizler ümitvar olmaya devam edeceğiz. Allah'ın vaadidir; zulme boyun eğmeyen, direnen bir avuç insanın Allah'ın yardımı ile inşallah yeryüzüne varisler kılınacağına inancımız tamdır. Bir gün mutlak surette zulüm sona erecek, zalimlerin boynu devrilecek ve inşallah hürriyet ve adalet hâkim olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu konuşmasını sonlandırırken yerel seçimlerde Gazze konusunda içi yanan insanların daha güçlü bir şekilde seçimlerden çıkmasını belirterek “İçimiz yanıyor ama seçimler yaklaşıyor. İşte bu seçimlerde, içi yanan insanların daha güçlü bir şekilde bu seçimlerden çıkması için daha fazla çalışmamız daha büyük bir ciddiyetle bu işe sarılmamız ve inşallah topladığımız güç ile adaleti gerçekleştirme hedefimize bir adım daha yaklaşmamız gerekiyor.” dedi.

Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında partisimizin 31 Mart 2024 Yerel Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. Ardından 5 büyükşehir, 22 İl ve 58 ilçe olmak üzere toplam 85 Belediye başkan adayını tanıttı.

Program okunan dua ile son buldu.

İşte partimiz HÜDA PAR’ın son açıklanan belediye başkan adayları:

 

 

ANKARA ADAY TANITIM PROGRAMIADAY LİSTESİ

SAYI

SEÇİM BÖLGESİ

ADI SOYADI

 

BÜYÜKŞEHİRLER

1

ERZURUM

KERBELA ŞANLI

2

KAYSERİ

MEHMET ÇALHAN

3

ORDU

BÜLENT DİNÇ

4

SAKARYA

VEYSEL YAVUZ

5

SAMSUN

KENAN ÇİL

 

İLLER

1

AFYONKARAHİSAR

ÖMER TARIM

2

AKSARAY

NİHAT ÖZDEMİR

3

BATRIN

YASİN BAŞARAN

4

BİLECİK

TAHİR KARAASLAN

5

BOLU

ŞÜKRÜ DENİZ

6

ÇANAKKALE

MUHAMMED YUSUF OKTUAY

7

ÇANKIRI

MAHMUT YİĞİT

8

ÇORUM

İBRAHİM ÇEVİK

9

DÜZCE

ADEM ACET

10

KARABÜK

AHMET URAL

11

KARS

MURAT ÖZTÜRK

12

KASTAMONU

ZAHİR KELEŞ

13

KIRIKKALE

YASİN DURSUN

14

KIRKLARELİ

MUHAMMED SALİH KARAYNİR

15

KIRŞEHİR

MURAT KIRĞIL

16

KÜTAHYA

ERHAN AYHAN KARAPÇİN

17

MUŞ

CESİM YILMAZ

18

NEVŞEHİR

YAHYA AYDIN

19

SİNOP

NAİL YALÇIN

20

SİVAS

YUNUS KAYA

21

TOKAT

HALİS ADIGÜZEL

22

ZONGULDAK

MEHMET ÖZDEMİR

 

İLÇELER

 

ANKARA

 

1

ALTINDAĞ

 

HARUN AGAH

2

AYAŞ

 

YUSUF ALPSOY

3

BEYPAZARI

 

MEHMET TEKCANLI

4

ÇANKAYA

 

EMİNE ALPSOY

5

ÇUBUK

 

BAHRİ ALTINDAĞ

6

ELMADAĞ

 

İSMAİL YAGICI

7

ETİMESGUT

 

YUNUS YILMAZ

8

GÖLBAŞI

 

İHSAN DEMİR

9

GÜDÜL

 

SÜLEYMAN ALPSOY

10

HAYMANA

 

MUSTAFA ATEŞ

11

KAHRAMANKAZAN

 

ENGİN DİLBAS

12

KEÇİÖREN

 

ÜMİT BİLİCİ

13

KIZILACAHAMAM

 

HÜMEYRA YILMAZ

14

MAMAK

 

MURAT GÜNAYDIN

15

NALLIHAN

 

ABDULKADİR ÖCÜT

16

POLATLI

 

ABDULVAHAP KOYUNCU

17

PURSAKLAR

 

HAMDULLAH BAYRAM

18

SİNCAN

 

UBEYDULLAH ÇAKIR

19

YENİMAHALLE

 

YILMAZ AKGÜL

 

 

BİLECİK

20

BOZÜYÜK

 

ŞEMSETTİN SOSA

21

SÖĞÜT

 

HASAN GEZGİN

 

 

BOLU

22

GÖYNÜK

 

FAHRATTİN KARAYNİR

 

 

BURSA

23

HARMANCIK

 

BEKİR ŞENOL

24

İZNİK

 

TÜNAY GÜRBÜZ

25

KARACABEY

 

MEHMET EREN

26

NİLÜFER

 

ÖMER FARUK ÖZDOĞAN

27

ORHANGAZİ

 

ÜMİT DOĞAN

 

 

DÜZCE

28

YIĞILCA

 

İZZET KAZAK

 

 

ESKİŞEHİR

 

29

BEYLİKOVA

 

MEHMET ERKILIÇ

30

ÇİFTELER

 

HAZAR GÜLSARİ

31

GÜNYÜZÜ

 

BİLAL ALTSOY

32

İNÖNÜ

 

HAMZA TARHAN

33

MİHALGAZİ

 

İDRİS ARAS

 

 

İSTANBUL

34

ATAŞEHİR

 

OSMAN ŞİMŞEK

35

BAHÇELİEVLER

 

AYHAN ERENSOY

36

BAŞAKŞEHİR

 

ERDAL ELİBÜYÜK

37

BEYKOZ

 

ABDÜSSELAM YAÇİN

38

ÇATALCA

 

SELAHATTİN YÜCE

39

FATİH

 

HASAN ECE

40

GÜNGÖREN

 

SAİT AYDIN

41

KARTAL

 

ABDURRAZZAK TEMEL

42

ÜSKÜDAR

 

FEYZULLAH ÇİFTÇİ

 

 

KAYSERİ

43

HACILAR

 

SİNAN YORULMAZ

44

KOCASİNAN

 

HÜSEYİN YAZGAN

45

TALAS

 

MEHMET SIDDIK EĞDEMİR

46

YAHYALI

 

MUSTAFA DEMİRALP

 

 

KOCAELİ

47

BAŞİSKELE

 

SAİM BAMİDİCİ

48

DARICA

 

MURAT YILDIRIM

49

DERİNCE

 

MUSTAFA NAZLI

50

DİLOVASI

 

AYDIN AKICI

51

KANDIRA

 

MEHMET LATİF EKİNCİ

52

KARAMÜRSEL

 

CİHAN GÖK

 

 

SAKARYA

53

ADAPAZARI

 

SUAT NOĞAY

54

AKYAZI

 

RAMAZAN AKÇA

55

ERENLER

 

SEYİD MUHAMMED YUSUF  İPTAŞ

56

HENDEK

 

HASAN HÜSEYİN IŞIK

57

SAPANCA

 

FURKAN ALTUNKAYNAK

58

SERDİVAN

MUHAMMED YÜCE